Çaji i malit

  Bimë, Bimë Mjekësore

Çaji i malit

Çaji i malit

(latinisht: Sideritis Raeseri Bois. Et Heldr., familja Labiatae

Përdorimi:
Çaji i malit përbëhet nga pjesa mbitokësore e bimës. Çaji i malit përdoret si pije familjare. Bima mund të rekomandohet edhe si bar kundër ftohjeve.

Një lugë e çajit të malit grimcohet dhe hidhet në1 gotë ujë të sapovaluar; ena mbulohet me kapak, lihet të qëndrojë për 15-20 minuta duke e përzier herë pas here; lëngu kullohet; merren disa doza të tilla në ditë.

Burime, referenca dhe shënime:
Lista e bimëve mjekësore
Fotografia
✤ Deyan Vasilev ( Dido3 ) – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3483946


Enciklopedia Shqiptare | Albanian Encyclopedia → "Çaji i malit":

Cito
Lidhje - URL/LINK: https://wiki.shqipopedia.org/%c3%a7aji-i-malit-3
"Çaji i malit," tek Enciklopedia Shqiptare
____________________________

§ Shqipopedia © - Enciklopedia shqiptare
2013 - 2018