Shqipopedia

Mirëserdhët te Shqipopedia, një vepër bashkëpunimi për, Krijimin e Enciklopedisë së Madhe Shqiptare, të Fjalorit të gjuhës shqipe dhe Fjalorëve dygjuhësh.

Ky është versioni Beta i Fjalorit Enciklopedik Shqiptar (FESH) të vitit 1985, nuk janë bërë ende korrigjimet përkatëse për gabimet ideologjike dhe parimore të sistemit të kaluar, gjithashtu ka dhe mjaft probleme drejtshkrimore që u krijuan gjatë dixhitalizimit. Numri i artikujve të enciklopedisë, është mbi 4 mijë. Pasqyra e lëndës është këtu.

Fillimi i projekteve të fjalorëve ishte në dhjetor 2004, për një projekt vullnetar të huaj, për krijimin e një fjalori të vogël anglisht shqip. Prej asaj kohe kemi krijuar shumë fjalorë të tjerë dygjuhësh. Fjalori i gjuhës shqipe për momentin kemi versionin beta të fjalorit shqiptar të vitit 1980, që e kemi dixhitalizuar por ende nuk është ngritur online komplet. Fjalori në gjuhën shqipe fjalori pritet të kapërcejë 40.000 fjalët, ndërsa totali i gjuhëve të tjera i ka kaluar 100.000 fjalët si dhe 75.000 shqiptimet.

Shqipopedia ka nevojë për kontributin tuaj vullnetar që të zhvillohet edhe më tej. Në qoftë se ndonjë term që ju intereson është e papërfunduar apo nuk ekziston, ju mund ta plotësoni apo ta krijoni nga fillimi.

Gjithashtu këtu janë bashkangjitur dhe projektet e Florës dhe Faunës dhe këtu keni Listën e Kafshëve dhe Listën e Bimëve. Është dixhitalizuar, përshtatur dhe ilustruar libri i Bimëve Mjekësore bimët mjekësore.

Kinoteka është një projekt në punë e sipër dhe kryesisht janë krijuar një databazë me filmat shqiptarë dhe filmat e huaj me tematikë shqiptare. Momentalisht ka rreth 1200 filma, teatro dhe dokumentarë dhe rreth 900 ilustrime.
Enciklopedia Shqiptare | Albanian Encyclopedia → "Shqipopedia":

Cito
Lidhje - URL/LINK: https://wiki.shqipopedia.org/
"Shqipopedia," tek Enciklopedia Shqiptare
____________________________

§ Shqipopedia © - Enciklopedia shqiptare
2013 - 2018