AKËRNIA

  FESH


AKËRNIA
✤ Fshat në rrethin e Vlorës (VP), në V të lagunës së Nartës, buzë detit Adriatik. Popullsia 740 (1983). Është fshat i ri, i ngritur më 1976 në tokat e honifikuara të ish-gjolit të Nartës, kur nisi veprimtarinë NB Akërnia, me drejtim kryesor prodhimin e drithërave e blegtorinë. A. ka shkollë 8-vjeçare, qendër shëndetësore, rrjetin tregtar e komunal.

Burime, referenca dhe shënime:
Fjalori Enciklopedik Shqiptar (1985)
Artikulli origjinal – AkërniaEnciklopedia Shqiptare | Albanian Encyclopedia → "AKËRNIA":

Cito
Lidhje - URL/LINK: https://wiki.shqipopedia.org/ak%c3%abrnia
"AKËRNIA," tek Enciklopedia Shqiptare
____________________________

§ Shqipopedia © - Enciklopedia shqiptare
2013 - 2018