Fjalori enciklopedik shqiptar (1985)

  FESH

Fjalori enciklopedik shqiptar (1985)

Ky Fjalor Enciklopedik ka gjithsej 5000 zëra me 1254 faqe, është përgatitur në Sektorin e Enciklopedisë të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, nën udhëheqjen e kryeredaktorit Aleks Buda.

Kjo enciklopedi edhe pse është e ngarkuar me ideologjinë e periudhës komuniste ka vlerë pasi është një nga punët e para në këtë fushë. Fatkeqësisht gjatë dixhitalizimit janë shfaqur edhe gabime të ndryshme shkrimi, të cilat gradualisht do të korrigjohen, kanë për tu shtuar dhe skanimet origjinale të çdo termi.

Indeksi:

ABC AKSIONI I PATOSIT
ABDYL HAMITI II AKSIONI I SELENICËS
ABRËT AKSIONI I SNOSËM—BULÇARIT
ACETILENI AKSIONI I VOSKOPOJËS
ACIDI KLORHIDRIK AKSIONI PËR ÇLIRIMIN E GUSMARIT
ACIDI NITRIK AKSIONI PËR ÇLIRIMIN E LIBOHOVËS
ACIDI SULFURIK AKTE DHE DIPLOMA QË ILUSTROJNË ÇËSHTJET E SHQIPËRISË MESJETARE
ADAM AKTET NËNLIGJORE
ADMINISTRATA E TRANSPORTIT AUTOMOBILISTIK SHTETËROR AKTI ADMINISTRATIV
ADMINISTRATA SHTETËRORE AKTIVET E PARTISË
ADRIATIKU AKULLIMET
AEROPORTI I TIRANËS AKUMULIMI SOCIALIST
AFRESKET E APOLONISË ALABASTRI
AFRESKET E MBORJES ALBANËT
AFRESKET E RUBIKUT ALBANIA
AFRIMI ALBANIA-SHQIPËRIA
AFTA EPIZOOTIKE ALBANIBET
AFTËSIA PRODHUESE E NDËRMARRJES ALBANIJA
AGIMI ALBANOLOGJIA
AGIP ALBANOPOLI
AGOLLI DRITËRO ALBIMPORT
AGOLLI VEHBI ALBITOFIRI
AGRESIONI FASHIST I 7 PRILLIT 1939 ALBKONTROLLI
AGRESIONI IDEOLOGJIK IMPERIALIST-REVIZIONIST ALBTURIZMI
AGROEKSPORT ALEANCA E KLASËS PUNËTORE ME FSHATARËSINË PUNONJËSE
AGROKIMIA ALEKSANDËR MOLOSI
AGRONI ALEKSANDRI I MAQEDONISË
AGRONOMIA ALEKSI ASADREA
AGROTEKNIKA ALERGOLOGJIA
AGRUMET ALFABETI I GJUHËS SHQIPE
AGRUMIKULTURA ALFONSI V I ARAGONËS
AGJENCIA TELEGRAFIKE SHQIPTARE ALIA BINAK
AGJITACIONI E PROPAGANDA E PARTISË GJATË LUFTËS ANÇ ALIA GJERGJ ELEZ
AHISHTAT ALPINIZMI
AHU ALLÇIA
AIESEE AMANTIA
AIPA AMBALAZHET
AJKUNA AMBASADA
AKACIA AMFIBËT
AKADEMIA E RE AMFITEATRI I DURRËSIT
AKADEMIA E SHKENCAVE AMNISTIA
AKADEMIA USHTARAKE E RPS TË SHQIPËRISË AMONIAKU
AKÇE AMONITET
AKËRNIA AMORTIZIMI I FONDEVE THEMELORE
AKROKERAUNET ANALFABETIZMI
AKSIONET KOMBËTARE TË RINISË ANAMALI
AKSIONET PËR ÇLIRIMIN E ÇOROVODËS ANARIA FEUDALE NË SHQIPËRI
AKSIONI I DYTË I SELENICËS ANASTASI I
AKSIONI I ELEKTRIFIKIMIT TË FSHATIT ANDON POÇI
AKSIONI I 24 KORRIKUT ANDONI LLAMBRO

 


Enciklopedia Shqiptare | Albanian Encyclopedia → "Fjalori enciklopedik shqiptar (1985)":

Cito
Lidhje - URL/LINK: https://wiki.shqipopedia.org/fjalori-enciklopedik-shqiptar-1985
"Fjalori enciklopedik shqiptar (1985)," tek Enciklopedia Shqiptare
____________________________

§ Shqipopedia © - Enciklopedia shqiptare
2013 - 2018

Faqe: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41