ABRËT

  FESH


ABRËT
✤ Fis ilir në Shqipërinë e Mesme. Përmenden vetëm në shek. VI p.e.r. nga gjeografi Hekateu i Miletit ndërmjet taulantëve në J dhe helidonëve në V. Ka mundësi që emri i tyre të lidhet me lumin Hebrus që përmendet në V të Dyrrahut dhe me rrënjën e emrit alhdhe arbqë del më pas në emërtimin e banorëve të kësaj treve.
(N. C.)

Burime, referenca dhe shënime:
Fjalori Enciklopedik Shqiptar (1985)
Artikulli origjinal – AbrëtEnciklopedia Shqiptare | Albanian Encyclopedia → "ABRËT":

Cito
Lidhje - URL/LINK: https://wiki.shqipopedia.org/abr%c3%abt
"ABRËT," tek Enciklopedia Shqiptare
____________________________

§ Shqipopedia © - Enciklopedia shqiptare
2013 - 2018