ABC

  FESH


ABC
✤ (1937). Revistë e përdyjavshme letrare, shoqërore e ekonomike. Doli vetëm një numër i përgatitur nga një grup të rinjsh përparimtarë, ku hënin pjesë edhe A. Vokshi e V. Shanto. Paraqiti jetën e mjeruar të popullit dhe kritikoi indiferentizmin e aparatit shtetëror ndaj amullisë dhe prapambetjes së vendit. Për shkak të frymës përparimtare censura ndaloi menjëherë botimin e saj.

(L. Z.)

Burime, referenca dhe shënime:
Fjalori Enciklopedik Shqiptar (1985)
Artikulli origjinal – AbcEnciklopedia Shqiptare | Albanian Encyclopedia → "ABC":

Cito
Lidhje - URL/LINK: https://wiki.shqipopedia.org/abc
"ABC," tek Enciklopedia Shqiptare
____________________________

§ Shqipopedia © - Enciklopedia shqiptare
2013 - 2018