ANDONI LLAMBRO

  FESH


ANDONI LLAMBRO
✤ (1928-1944). Veprimtar i vendosur i Luftës ANÇ, Hero i Populiit. Lindi në Vuno të Himarës. Që nga viti 1942 e shndërroi stanin e tij në bazë për

njësitin gueril të Bregdetit. Në përbërjen e tij mori pjesë në disa aksione kundër pushtuesve e tradhtarëve. Anëtar i PKSH në prill . 1943. Si anëtar sritabi batalioni në Brigadën V S (1944) u dallua për aftësi kornandimi, sidomos në veprimet luftarake në zonat e Veriut. Ra heroikisht në luftiniet kundër nazistëve gjermanë në rrugën ShkodërKukës-Prizren, 16.9.1944.

(F.La.)

Burime, referenca dhe shënime:
Fjalori Enciklopedik Shqiptar (1985)
Artikulli origjinal – Andoni LlambroEnciklopedia Shqiptare | Albanian Encyclopedia → "ANDONI LLAMBRO":

Cito
Lidhje - URL/LINK: https://wiki.shqipopedia.org/andoni-llambro
"ANDONI LLAMBRO," tek Enciklopedia Shqiptare
____________________________

§ Shqipopedia © - Enciklopedia shqiptare
2013 - 2018