Vishnja dhe qershija

  Bimë, Bimë Mjekësore

Vishnja dhe qershija

Vishnja dhe qershija

(latinisht: Cerasus vulgaris, Cerasus avium, familja Rosaceae)

Përdorimi:
Bishtat e tharë të vishnjes dhe të qershisë shërbejnë si drogë. Droga përdoret si diuretike dhe si rrudhëse.

Përgatitja:
30 gr. bishta vishnjeje të thata zhyten në 1 litër ujë dhe lihen për 2 orë; pastaj zihen 5-10 minuta. Lëngu pihet brenda 1-2 ditëve.

Burime, referenca dhe shënime:
Lista e bimëve mjekësore
Fotografia
✤ Amalo [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], from Wikimedia Commons


Enciklopedia Shqiptare | Albanian Encyclopedia → "Vishnja dhe qershija":

Cito
Lidhje - URL/LINK: https://wiki.shqipopedia.org/vishnja-dhe-qershija
"Vishnja dhe qershija," tek Enciklopedia Shqiptare
____________________________

§ Shqipopedia © - Enciklopedia shqiptare
2013 - 2018