ALBANIJA

  FESH


ALBANIJA
✤ (1902). Gazetë politike, shoqërore, kulturore, letrare. Dilte tri herë në muaj shqip, pjesërisht edhe frëngjisht, serbisht, ruman.isht e italisht. Numri i parë doli më 28.VI.1902. në Beograd, vijoi me ndërprerje 44 nr. deri më 1906. E drejtonte Jashar Erebara. Ishte një nga organet kryesore të shtypit përparimtar në fillim të shek, XX, propagandoi programin e lëvizjes kombëtare për lirinë dhe pavarësinë, për gjuhën e shkollën. shqipe, luftoi kundër reaksionit të brendshëm e klerikal dhe kundër synimeve grabitqare ,të. Faqive të Mëdha imperialiste e shovinistëve •. fqinjë.

(Z.Il.)

Burime, referenca dhe shënime:
Fjalori Enciklopedik Shqiptar (1985)
Artikulli origjinal – AibanijaEnciklopedia Shqiptare | Albanian Encyclopedia → "ALBANIJA":

Cito
Lidhje - URL/LINK: https://wiki.shqipopedia.org/albanija
"ALBANIJA," tek Enciklopedia Shqiptare
____________________________

§ Shqipopedia © - Enciklopedia shqiptare
2013 - 2018