ALBANOPOLI

  FESH


ALBANOPOLI
✤ Qytet ilir, qendër e fisit të Albanëve. Përmendet për herë të parë në mesin e shek. II të e.r. nga Ptolemeu, i cili e përcakton në tokën e Albanëve (shih) me koordinatat gjeografike 46° dhe 41°5’. Mendohet se ngrihej aty ku janë sot rrënojat e qytetit ilir të Zgërdheshit (shih). Emri i tij do të thotë qyteti i Albanëve.

(Gj. K.)

Burime, referenca dhe shënime:
Fjalori Enciklopedik Shqiptar (1985)
Artikulli origjinal – AlbanopoliEnciklopedia Shqiptare | Albanian Encyclopedia → "ALBANOPOLI":

Cito
Lidhje - URL/LINK: https://wiki.shqipopedia.org/albanopoli
"ALBANOPOLI," tek Enciklopedia Shqiptare
____________________________

§ Shqipopedia © - Enciklopedia shqiptare
2013 - 2018