ALBKONTROLLI

  FESH


ALBKONTROLLI
✤ Ndërmarrje e specializuar për kontrollin e sasisë, cilësisë, amhalazhit, marketimit etj. të mallrave që eksportohen nga RPSSH dhe që importohen. A K. u ngrit më 1962, me qendër në Durrës dhe varet nga Dhoma e Tregtisë e RPSSH (shih). Për kontrollin, ekspertizën dhe shërbimet që kryen shpërblehet nga ndërmarrjet e tregtisë sonë të jashtme, si edhe nga firmat e huaja,

(A, G.)

Burime, referenca dhe shënime:
Fjalori Enciklopedik Shqiptar (1985)
Artikulli origjinal – AlbkontrolliEnciklopedia Shqiptare | Albanian Encyclopedia → "ALBKONTROLLI":

Cito
Lidhje - URL/LINK: https://wiki.shqipopedia.org/albkontrolli
"ALBKONTROLLI," tek Enciklopedia Shqiptare
____________________________

§ Shqipopedia © - Enciklopedia shqiptare
2013 - 2018