AMBASADA

  FESH


AMBASADA
✤ Përfaqësi e përhershme diplomatike e një shteti në një shtet tjetër, që kryesohet nga ambasadori i jashtëzakonshëm e fuqiplotë. KPSSH ka sot 22 A. në shtete të tjera. Në Shqipëri ndodhen A. e 16 shteteve. (Shih: Përfaqësitë diploxnatike).

(K.Kr.)

Burime, referenca dhe shënime:
Fjalori Enciklopedik Shqiptar (1985)
Artikulli origjinal – AmbasadaEnciklopedia Shqiptare | Albanian Encyclopedia → "AMBASADA":

Cito
Lidhje - URL/LINK: https://wiki.shqipopedia.org/ambasada
"AMBASADA," tek Enciklopedia Shqiptare
____________________________

§ Shqipopedia © - Enciklopedia shqiptare
2013 - 2018