ANDON POÇI

  FESH


ANDON POÇI
✤ Fshat i ri në rrefhin e Gjirokas-trës (VL), në krahun e djathtë të 1. Drino, ku bashkohet me lumin Belica. Si qendër banimi u ngrit nga fundi i viteve 50 në vendin e quajtur Tavan, dhe mori emrin e dëshmorit Andon Poçi. Banorët janë vllehë. Koop. u formua më .1957 si koop. blegtorale. Sot përfshihet në NB «Lunxhëria» ngritur më 1983, ka drejtim kryesor frutikulturën, blegtorinë e prodhimin e drithërave. A. P. ka shkollë të ciklit të ulët të 8-vjeçares, vatër kulture, qendër shëndetësore.

Burime, referenca dhe shënime:
Fjalori Enciklopedik Shqiptar (1985)
Artikulli origjinal – Andon PoçiEnciklopedia Shqiptare | Albanian Encyclopedia → "ANDON POÇI":

Cito
Lidhje - URL/LINK: https://wiki.shqipopedia.org/andon-po%c3%a7i
"ANDON POÇI," tek Enciklopedia Shqiptare
____________________________

§ Shqipopedia © - Enciklopedia shqiptare
2013 - 2018