AFRIMI

  FESH


AFRIMI
✤ (1922). Revistë e përmuajshme kulturore e arsimore. Numri i parë doli në tetor 1922, vijoi më pas si gazeta «Afrimi» (shih) deri më 1926, ootohej në Shkodër, Tiranë e Vlorë, me bashkëpunimin e një grupi të-rinjsh kosevarë. Botoi shkrime për historinë e pedagogjisë, për jrlidaktikën etj.

(M.G.)

✤ (1925). Gazetë politike, kulturore, arsimore. U botua në Vlorë si vijim i revistës Afrimi (shih). Numri i parë doli më 2.10.1925, vijoi tre nr. deri në tetor 1926.

(M. G.)

Burime, referenca dhe shënime:
Fjalori Enciklopedik Shqiptar (1985)
Artikulli origjinal – AfrimiEnciklopedia Shqiptare | Albanian Encyclopedia → "AFRIMI":

Cito
Lidhje - URL/LINK: https://wiki.shqipopedia.org/afrimi
"AFRIMI," tek Enciklopedia Shqiptare
____________________________

§ Shqipopedia © - Enciklopedia shqiptare
2013 - 2018