AGRUMIKULTURA

  FESH


AGRUMIKULTURA
✤ Degë e bujqësisë që merret me rritjen e agrumeve (shih) mbi baza shkencore. A. studion veçoritë botanike të secilit lloj ekultivar, kërkesat e tyre për klimën e tokën, mënyrën e shumëzimit, tërësinë e shërbimeve agroteknike dhe përcakton se si të mbillen agrumishte të reja. A. mori zhvillim të hovshëm pas Çlirimit në Shqipëri me krijimin e plantaeioneve të mëdha dhe mbështetet në eksperimentimin shkencor dhe përvojën e përparuar të vendit.

(J. DH.)

Burime, referenca dhe shënime:
Fjalori Enciklopedik Shqiptar (1985)
Artikulli origjinal – AgrumikulturaEnciklopedia Shqiptare | Albanian Encyclopedia → "AGRUMIKULTURA":

Cito
Lidhje - URL/LINK: https://wiki.shqipopedia.org/agrumikultura
"AGRUMIKULTURA," tek Enciklopedia Shqiptare
____________________________

§ Shqipopedia © - Enciklopedia shqiptare
2013 - 2018